Tlf. 5132 1049mail@gittesander.dk
Stress af parforholdet

Stress af parforhold

Læs mere
Krise efter utroskab

Krise efter utroskab

Læs mere
Henvisning og tilskud

Henvisning fra lægen, ventetider og tilskud til terapi

Læs mere
Monogami - Den enste ene

Monogami – Den eneste ene

Læs mere
Dårligt selvværd

Dårligt selvværd

Læs mere
Parterapi hjælp

Parterapi – hvad skulle det hjælpe?

Læs mere

Det gode liv: Få hjælp før det er for sent

Læs mere

For enden af kærligheden?

Parterapeut Gitte Sander deltog d. 25.september 2015 i et interview på TV2 Fyn nyhederne i anledningen af opsætningen af teaterstykket “For enden af kærligheden” på Odense Teater.

Læs mere
Det handler om at kommunikere

Parterapeutens kommentarer til “Ikea-testen”

Jeg må indrømme, at da journalisten skrev til mig vedrørende om jeg ville udtale mig i anledning af “Ikea-testen”, takkede jeg i første omgang pænt nej. Dels havde jeg aldrig hørt om denne test før (mine børn siger, at jeg er et oldtidsfund), dels

Læs mere

Berlingske Tidende: Lykkelig skilt efter sommerferien?

Gitte Sander udtalte sig til en artikel i Berlingske Tidende om hvorfor der er en øget efterspørgsel efter parterapi efter sommerferien og hvorvidt man kan blive lykkelig skilt

Læs mere

Jalousi

Lider du eller din partner af jalousi?

Jalousi er en følelse, der kan forandre sig, og hvis parret arbejder med at gøre indsatser målrettet bedring af jalousien, kan jalousi faktisk føre til fordybelse af parforholdet.

Læs mere
Langdistance forhold

Tips til at få langdistance forhold til at fungere

Tips til at få langdistance forhold til at fungere

Jeg føler med langdistance forhold, – nok fordi jeg har været der selv og oplevet de udfordringer, der kan være i det. Det, der i princippet lyder enkelt, kan udvikle sig til en slagmark af reaktioner, mistillid og utryghed.

Læs mere
Lang distance parforhold

Interview om langdistance parforhold i BT

Langdistance forhold

I dette interview har jeg udtalt mig til BT om hvorvidt jeg troede at Helle Thorning og Stephen Kinnocks langdistance parforhold ville være

Læs mere
Aftalt utroskab

Kan aftalt utroskab redde parforholdet?

Kan aftalt utroskab redde parforholdet?

Dette var emne for et interview til morgen i Radio 24/7, og her kan du læse mine noter i forhold til emnet, som kommer op pga. endnu en ny bog, som i USA aktualiserer emnet aftalt utroskab,- samtidigt med at

Læs mere
Den eneste ene

Vi leder efter en eneste ene

“Vi leder efter en eneste ene igen og igen” er en artikel, som blev bragt i Jyllands-Posten den 12. januar 2015. Artiklen handler om jagten på kærligheden.

Læs mere
Monogami i langvarige parfrohold

Monogami og samliv i langvarige parforhold

Der er fokus på parforholdet efter en ny Megafon-undersøgelse, hvor 90% svarer, at de lever monogamt og 40% svarer at det er svært at bevare tiltrækningen i langvarige parforhold.

Parterapeut Gitte Sander har i den anledning været interviewet til bl.a. Politiken, Radio 24/7 nyhederne samt TV2 News.

Læs mere

Esther Perel – Parforholdet set med sociokulturelle briller

Læs mere
Sugardating

Sugardating – Hvad er det?

Læs mere
Årsager til skilsmisse

Årsager til skilsmisse

Læs mere
Mindfulness meditation

Mindfulness meditation

Læs mere

Kedsomhed er sundt

Lad os bare slå det fast: Det er sundt at kede sig!

Hjernen har brug for restitution og hvile.

Læs mere
Ekspert på Baby.dk

Ekspert på Baby.dk

Småbørnsforældre og andre kan stille Gitte Sander spørgsmål om psyke, parforhold og familieliv i brevkassen på Baby.dk, hvor hun er tilknyttet som ekspert i psykoterapi og parterapi.

Læs mere
Skilsmisse hvordan

Skilsmisse – hvordan?

Dette indlæg handler om hvordan man psykisk kommer sig over smerten ved en skilsmisse.

Det kan virkelig gøre ondt at blive adskilt fra en partner. Både det at blive forladt er forbundet med stor smerte, men det gør som regel lige så ondt på den person, der træffer beslutningen om adskillelsen, hvilke kan være forbundet med lige så stor forvirring og smerte.

Læs mere

Genfind begæret

En kvinde, kvik og modig, arbejdede for nylig med at komme sig efter sin skilsmisse, eller rettere; sine skilsmisser, da det var anden gang, hun var blevet skilt. Hun havde mere eller mindre fortrudt sin seneste skilsmisse, da kærligheden var blomstret op inde i hende, efter parret var gået fra hinanden, hvilket var sorgfuldt, da partneren imidlertid havde fundet en anden.

Læs mere
Mindfulness for børn

Mindfulness for børn

Jeg har fundet lidt ressourcer frem omkring mindfulness for børn, da flere pædagoger har været interesseret i, hvordan man kan bruge mindfulness med børnene.

Læs mere
kys og kram

Mere kys og kram i parforholdet?

Det er ikke for ingenting, at der bliver lavet sange med teksten “Rør ved mig, så jeg føler, at jeg lever…“- Vi kan blive vækket til live gennem berøring. Den der sitrende livfuldhed og følelse af kontakt. Hvis vi har en erfaringsbaggrund gennem opvæksten med tryg og givende berøring, vil vi ved berøring med partneren føle et velbehag i kroppen og oxytocin vil blive udløst.

Læs mere

Boganmeldelse Psykoterapeuten

Anmeldelse Grib kærligheden

Læs boganmeldelsen af ‘Grib kærligheden – parforholdets psykologi i praksis’ af Gitte Sander, Forlaget Duo 2012. Anmeldelsen blev bragt i Psykoterapeuten 1/2013.

>> Læs andre anmeldelser af Grib kærligheden

>> Køb bogen

Læs mere

8 grunde til at sætte tempoet ned i vigtige samtaler

Når vi skal kommunikere om noget der er svært, er det let at komme til at misforstå hinanden, fordi vi går i forsvar og reagerer prompte. En vigtig faktor i samtaler er tempoet, specielt hvis der er tale om en relation, hvor der har været eller er fare for konflikt eller misforståelser.

Læs mere

Anmeldelse fra Bogsyn.dk

Det, man kan sige konkret om denne bog er, at øvelserne virker. Det er hele bogen værd. Vi slog i vores lille parforhold i de hjemlige omgivelser ned på en tilfældig øvelse i bogen, hvor det handler om…

Læs mere

Behovet for at føle sig tryg

Beskyttelse er et primært behov: Et af vores mest primære behov, er at føle os tryg. Når vi går i forsvar bliver vi usikre, mistilidsfulde og reagerer på forskellig måde, alt efter hvile overlevelsesstrategier, vi har tillært os. Ofte er par, der har det skidt med hinanden, i forsvarsposition. Ikke fordi det er det, man vil,

Læs mere