Tag kontakt til psykoterapeut og parterapeut Gitte Sander

Om Gitte Sander

Psykoterapeut & parterapeut

Jeg er 56 år og psykoterapeut, parterapeut samt forfatter. Mit liv er blevet beriget af at arbejde som terapeut i 30 år. De fleste af disse år har jeg fordybet mig i psykoterapi og parterapi, hvilket har lært mig rigtig meget om at være menneske og givet en stor erfaring i at hjælpe via terapi. Nogle tror, at det må være hårdt at sidde og høre på folks problemer, når man er psykoterapeut. Tværtimod er det en kæmpe gave til ens eget liv. Det er et privilegium at kunne fordybe sig i livets mange aspekter, lære mennesker ærligt og råt for usødet at kende, samt fordybe sig i de faglige metoder, tage uddannelse.

Jeg har lavet superviseret målrettet terapi først ti år i psykiatrien og siden 1996 har jeg lavet superviseret hands-on psykoterapi, parterapi og familieterapi, først i psykiatrien og siden i selvstændig praksis. Det har været en kæmpe udviklingssrejse, også for mig, at have så mange klienter igennem hænderne. Og jeg har tilegnet mig en både bred og dyb faglig erfaring, herunder med at lave vurderinger og visitationer.

Det siges, at jo mere man ved, jo mere bliver man klar over, at man ikke ved. Det udsagn vil jeg godt tilslutte mig. Mennesker har meget tilfælles, men er også meget forskellige. Og man kan på en måde aldrig fuldstændigt vide, der kommer altid overraskelser. Hvilket er en af grundene til arbejdet er så spændende.

Jeg har modtaget klienter i min klinik i Odense fra hele Danmark og verden. Jeg   har haft flere par, der direkte kom flyvende ind for forløb. En af mine sjoveste historier er, at jeg engang sagde nej til et par, som ville komme flyvende helt fra Manilla, fordi min præstationsangst kunne simpelthen ikke kapere, hvis de skulle flyve helt fra den anden side af jorden og så ikke fik det udbytte, de havde forventet. Men jeg har haft mange andre expats, og arbejdet med mange udlændinge, både som boede i udlandet og herboende i Danmark. Hvilket har været meget spændende, da jeg får indsigt i andre kulturer og religioner, samt disses betydning for menneskers liv og måde at tænke på, ligesom de universelle menneskelige faktorer.

De fleste af mine klienter har været unge og voksne, som kom enkeltvis eller som par, men jeg har også ofte arbejdet med hele familier og par har haft babyer med i parterapi.

Det har ligget mig på sinde at hjælpe folk bedst muligt, samt at tilbyde en samtalemulighed, der var baseret på faktuel viden og klinisk erfaring, samt var mulig hinsides diverse registreringer, systemer og forordninger. I mit arbejde har jeg lagt vægt på en høj grad af faglighed og etik. Jeg kan med stolthed i stemmen sige, at jeg efter 30 års virke aldrig har haft en klagesag.

Jeg bor i Odense og har levet det meste af mit liv på Fyn. Jeg har tre voksne børn på 23, 27 og 30 år, samt to svigersønner, en svigerdatter og et barnebarn.

Uddannelse og erfaring som psykoterapeut og parterapeut

Autoriseret ergoterapeut 1990 og i den forbindelse diverse efteruddannelse, blandt andet som praktikvejleder og i kognitiv terapi. Arbejdede som nyuddannet ti år som ergoterapeut indenfor primært specialer i neurologi og psykiatri på Odense Universitetshospital. Heraf tre år på forskellige somatiske afdelinger, primært neurologiske, men også børn og geriatrisk. Og syv år på psykiatriske afdelinger; akut lukket akut modtageafsnit, gerontopsykiatrisk, samt miljøterapeutisk afsnit for yngre skizofrene. Uddannet og del af OUH’s katastrofeberedskab.

I 1996 fik jeg en halvandenårig uddannelsesstilling med psykoanalytisk psykoterapi og gruppeanalytisk terapi på Psykoterapeutisk Afsnit, OUH, samt tog sideløbende fem års videregående uddannelse som psykoterapeut i krops- og gestaltterapi.

Arbejdede derefter tre år på et socialpsykiatrisk bosted og i et neurologisk behandlingsteam.

Blev i 2007 Psykoterapeut MPF som et stempel på en kvalificeret meget stor mængde teoretisk og praktisk uddannelse, supervision og egenterapi individuelt samt i gruppe.

Siden 2004 har jeg været privatpraktiserende psykoterapeut og parterapeut.

Her har jeg i min praksis set flere tusinde mennesker i terapi; privatbetalende par i parterapi, samt enkeltpersoner i individuel psykoterapi, supervision. Og familier.

Jeg har også afholdt flere hundrede foredrag, workshops for par, kurser for fagpersonale, personlig udviklingsgrupper samt MBSR mindfulness meditationshold.

Har specialiseret mig i parterapi og relationsfokuseret terapi ved at tage en række uddannelser i Imago relationsterapi til par, singler, familier og grupper. Blev cert. Imago parterapeut, samt cert. Imago Workshop Presenter for par og singler. Har arbejdet for Imago Relationships International

Senere har jeg en et-årig uddannelse i mindfulness på Vækstcentret.

Du kan læse mit fulde CV på LinkedIn.

Desuden

Forfatter til en lang række artikler
og bogen Grib kærligheden – parforholdets psykologi i praksis,
som også er udgivet på engelsk ‘Seize Love – The Psychology of relationships in practice‘.

Medlem af Dansk Forfatterforening.

Ofte interviewet til diverse artikler i pressen og TV/radio.

Foredragsholder

Og har en brevkasse i ekspertpanelet på Baby.dk

Læs min privatlivspolitik

In English

Kontakt mig

Du er velkommen til at ringe eller skrive på telefon:

5132 1049

eller

mail@gittesander.dk