Fødsler og baby-stuff

Jeg har engang været engageret i en forening til bevarelse af fødsler i Faaborg. Eller rettere sagt var jeg formand for den. Og der samarbejdede jeg med Jytte Aa.Møller, som er afbildet på denne lithografi, som hendes mand Alfred I. Jensen har lavet. Vi holdt blandt andet en kunstudstilling i Falsled, med Alfred og Ib Spang Olsen, de havde gået på kunstakademiet sammen, til støtte for at bevare Faaborg Fødeafdeling, som havde speciale i vandfødsler.

Det lyder måske som en ‘lille sag’, men jeg kan fortælle, at det var det ikke. Udover kunstudstillingen. afholdt vi en politiker-høring med mange hundrede deltagere, lavede en indsamling, vi kørte ind til amtsrådet i busser med Guldkorn og ja, stort set alle barslende kvinder på sydfyn fik noget at lave under deres barsel. Desværre lykkedes projektet ikke, Faaborg fødeafdeling blev nedlagt, og det eneste positive man kan sige om det, var at Kim Larsen kom og spillede til ‘begravelsen’.

Det er mange år siden, det var dengang mine børn var små, og nu står de selv og overvejer om de skal føde i vand og jeg har glæden af at få børnebørn.

Men det kom til at betyde, at jeg for eksempel blev klummeskribent i et baby-blad og at jeg blev spurgt, da jeg blev psykoterapeut, om jeg som ekspert ville lave en brevkasse på ALT. Det ville jeg gerne, som et frivilligt arbejde. Og derfor fik jeg brevkassen, som den dag i dag eksisterer på Baby.dk.

Du kan finde brevkassen på Baby.dk her, og der ligger hundredevis af spørgsmål og svar.

En artikel fra magasinet Gravid, hvor jeg medvirker: Far med på babylykken

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.