Den eneste ene… findes den person?

En undersøgelse viser i 2015 at mere end 4 ud af 10 danskere tror stadigt på “Den eneste ene”.

Unge mennesker i dag har lært at mærke og udtrykke deres behov. Og de unge er gode til at definere, hvad de ønsker sig af en partner.

Medfødte behov for tilknytning og forbundethed

Når vi leder efter en person, der er den rigtige at være partner sammen med, er det blandt andet for at få opfyldt nogle grundlæggende behov for menneskelig tilknytning, forbundethed og kærlighed.

Vi lever i en monogam kultur

Disse behov er dels medfødte. Men skabes også i kulturen som en forventning om, at vi som voksne skal danne monogame par.

Umødte behov, vi søger mødt i et perfekt match

Og så har vi med os fra barnsben nogle umødte behov. Som vi som voksne stadig søger at få mødt. Så vi kan komme videre i vores udvikling.

På det grundlag kan vi danne os nogle billeder af, hvordan vores ideelle partner kan eller bør se ud. Billeder, der ikke nødvendigvis er særligt realistiske. Eller stemmer overens med, hvad der ville være bedst for os. Fordi en stor det af det, vi rummer, ligger på et ubevidst plan.

Passer vi sammen med den ene person?

Mange, der bliver skilt gør det ud fra den antagelse, at partneren åbenbart ikke er den rigtige for dem, fordi vedkommende ikke endnu har kunnet møde os på de og de parametre.

Men dybest set danner de fleste par med en, der passer udmærket sammen med dem på måske 80% af parametrene. For vi er ret gode til at spotte ud, hvem vi vil passe godt sammen med, når vi forelsker os. Godt hjulpet af underbevidstheden.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.