Det sunde sinds sølvfad

Næring til et sundt sind

Et fad med næring til optimal hjerne funktion og et sundt sind

Denne fremvisning er oversat af psykoterapeut Gitte Sander og bringes med tilladelse fra Daniel Siegel.

Dr. David Rock og Dr. Daniel Siegel har lavet et fad med, hvad vores daglige ”kost” bør bestå af for at optimere vores psykiske sundhed og få det sunde sind, vi ønsker os.

Fadet består af gode vaner for det mentale liv, som kan hjælpe mennesker til at få deres dosis af ”daglige essentielle mentale næringsstoffer”, der hver dag styrker integrationen i vores krop og vores relationer. 

Kort sagt: Hvad der danner et basalt grundlag for et sundt sind.

Syv daglige essentielle mentale aktiviteter der optimerer hjernens funktioner og skaber velvære:

• Fokuseret tid. Når vi fokuserer koncentreret på opgaver på en målbevidst måde, tager vi udfordringer op, som skaber dybe forbindelser i hjernen.

•  Tid til at lege. Når vi tillader os at være spontane eller kreative og på en legende måde og får sjove nye ople- velser, hjælper vi hjernen med at skabe forbindelser.

•  Tid til kontakt. Når vi er i kontakt med andre mennesker, ideelt set ansigt til ansigt, og tager os tid til at værd- sætte vores kontakt med de naturlige omgivelser omkring os, aktiverer og styrker vi hjernens relationelle kreds- løb.

•  Fysisk bevægelse. Når vi bruger vores krop, særligt aerobt, dvs. i konditionstræning hvor musklerne bruger ilt, styrker vi på mange måder hjernen.

•  Indre tid. Når vi stille reflekterer indadtil, samt fokuserer på sansninger, indre billeder, følelser og tanker, hjæl- per vi hjernen med bedre at kunne integrere.

•  Nede tid. Når vi er ufokuserede uden noget bestemt mål og lader vores psyke vandre eller simpelthen slapper af, hjælper vi hjernen til at genoplade.

•  Sove tid. Når vi giver hjernen den hvile, den har brug for, konsoliderer vi det, vi har lært, og kommer os efter dagens oplevelser.

©Copyright David Rock and Daniel J. Siegel M.D. All rights reserved.

https://neuroleadership.com
https://drdansiegel.com

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.