Parterapi illustreret ved en tom båd der ligger parat med en åre

Parterapi

Leder du efter en professionel erfaren parterapeut, fordi I overvejer at gå i parterapi?

Læs mere om mit tilbud om parterapi her:

Har I brug for at forandre en fastlåst situation og vil gerne udvikle parforholdet i en positiv retning med hjælp fra en fagperson, er parterapi måske noget for jer.

Måske står I i en krise og har brug for hjælp til at reparere kontakten med hinanden. Måske er I kommet for langt væk fra hinanden og har brug for en udefra, som kan hjælpe med at opnå en anden form for samvær. Måske er forholdet blevet så tyndslidt, at der er overvejelser om I overhovedet skal blive sammen.

Når vi forelsker os vælger vi en partner, der komplementerer os selv. Selvom vi forstår hinanden på væsentlige områder, er der også forskelle i vores behov og måder at agere på i livet.

Disse forskelle kan senere vise sig at skabe udfordringer i samspillet, som det er vanskeligt at gennemskue og håndtere, når man selv har følelser i klemme og er en del af det, der foregår.

Hvad kan parterapi?

En vellykket parterapi kan ikke blot redde forholdet, men også betyde en positiv forandring og fordybelse af måden at være sammen på. Ofte er krisen det wake up call, der skal til, for at en ny udvikling kan begynde. Men man kan bare være så viklet ind i vaner, mønstre og magtkampe, at det er for svært at forandre på egen hånd.

Når I kommer ud over magtkampene, og genfinder lysten til at investere i parforholdet, kan I lære af hinandens forskelligheder og vende dem til en styrke.

 • Gennem terapien lærer man sig selv og sin partner at kende på en ny og  øjenåbnende måde.
 • Parterapi kan forebygge kriser og forhindre at konflikter og negative mønstre kører ubevidst videre.
 • Parterapi kan skabe mere succes i familien og bedre samlivsmønstre.
 • Men parterapi giver også en personlig indsigt og bevidsthed til partnerne, som er helt unik.

Alle par, også velfungerende par, har særligt følsomme emner, der kan være vanskeligt at tale om, og terapeuten kan hjælpe med at facilitere en dybtgående samtale om det, der er svært. Samtidigt kan terapeuten bruge psykoterapeutiske teknikker direkte med partneren som vidne og støtte.

 

Kontakt mig gerne vedrørende parterapi i Odense eller online.

Mit navn er Gitte Sander og jeg er psykoterapeut MPF og parterapeut og har klinik i Odense C, hvor jeg tilbyder parterapi og individuel terapi.
Jeg har stor erfaring i netop parterapi og er forfatter til bogen Grib Kærligheden.
Du kan finde en masse artikler, video osv. med mig om parforhold på min blog ⇑

Skriv til mig på kontaktformularen eller find mine kontakoplysninger i bunden af siden og ring/skriv til mig.

HAR DU SPØRGSMÅL OM PARTERAPI?

Herunder finder du svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål. Ring eller skriv til mig, hvis du har spørgsmål, der ikke står nævnt her.

Hvad kan vi få ud af at gå i parterapi?

Gennem parterapi kan I genfinde forståelsen af hinanden på et dybere og mindre reaktivt niveau, ved at få hjælp til at udtrykke jer klart og præcist, bryde uhensigtsmæssige mønstre og destruktive cirkler. 

Hvis I ønsker at undgå en skilsmisse og gerne vil udvikle en dybt forbundet relation, kan parterapeuten hjælpe med en anden slags samtale. Parterapeuten faciliterer samtaler, hvor I får hørt hinanden på et dybere niveau og finder mere konstruktive og kærlige veje til komme videre. 

Parforholdet er den mest betydningsfulde relation vi har, men også ofte den vanskeligste. Derfor er der stor mulighed for personlig udvikling lige netop sammen med sin partner.

Hvordan foregår parterapi?

I bestiller tid til en samtale.

I behøver ikke nødvendigvis forberede noget før I kommer.

Jeg spørger ind til det, der er brug for at vide for at vurdere, hvad der kan hjælpe i jeres situation.

I får et indtryk af, om der er en god kemi og om denne måde at arbejde på er noget for jer.

Herefter går I hjem og beslutter jer for, om I vil komme i et videre forløb.

I vil allerede i første samtale få en foreløbig vejledning og rådgivning.

I starten er det typisk anbefalelsesværdigt at komme en gang om ugen eller hver 14. dag. Senere kan der gå længere tid imellem sessionerne, alt efter jeres behov.

Sessionerne varer ca. 1 ¾ tm.hver gang og mange par har glæde af blot 6-12 sessioner.

Jeg arbejder naturligvis under fuld diskretion og tavshedspligt. Oplysninger fra dit forløb videregives ikke til andre instanser uden dit samtykke.

Der er i høj grad mulighed for fleksibel tilrettelæggelse ud fra jeres behov og ønsker.

Nogle par beslutter fra gang til gang om de vil komme igen, og andre køber et klippekort med 6 eller 10 gange eller hele dage.

Børn under ca. ½ år kan godt komme med i parterapisessioner, men det mest optimale for forældrenes koncentration er at få børnene passet imens.

Hvad kommer folk i parterapi med?

Parterapi er både for par, der er kommet i krise eller blot ønsker at fordybe kontakten med hinanden.

Hvis I ikke kan se jer ud af en vanskelig situation, og ønsker at forstå hinanden bedre kan et parterapiforløb hjælpe jer til at vende spiralen.

Gennem parterapi kan I få hjælp til at komme tæt på hinanden og finde den gode kontakt og kærligheden igen – udvikle jer sammen og skabe positiv vækst.

Nogle af de udfordringer folk kommer med, er for eksempel:

 • Skænderier
 • Tavshed
 • Kommunikations problemer
 • Seksuelle problemer
 • Jalousi
 • Utroskab og affærer
 • Trusler om eller igangværende skilsmisse/separation
 • Gledet fra hinanden
 • Omklamring, mistillid
 • Mistet sig selv
 • Konkrete emner om større beslutninger som fx testamente, bopæl
 • Udfordringer som sammenbragt familie
 • Barnløshed og fertilitetsbehandling
 • Reaktioner efter abort
 • Reaktioner på at få børn
 • Uenighed i opdragelsen af børn
 • For lidt tid til hinanden
 • Manglende samhørighed
 • Indtruffen sygdom eller dødsfald
 • Problemer i arbejdslivet

Hvor lang tid binder vi os for?

I binder jer ikke i forhold til mig, men det er anbefalelsesværdigt efter første samtale sammen med sin partner at beslutte sig for en tidsramme, en periode og et antal sessioner.

Ved at beslutte en periode og et antal gange skabes der en tryg struktur og arbejdsro.

I kan til enhver tid aflyse eller stoppe terapien, og har ingen forpligtelser i forhold til mig, men en aftale imellem jer selv indbyrdes, gør at I kan koncentere jer om indholdet fremfor spørgsmålet om I skal afsted næste gang.

Bed eventuelt om hjælp til at skabe rammen, hvis det er vanskeligt pga. tvivl eller uenighed.

Aflysning af session

Aflysning kan ske senest 1 døgn forinden uden fakturering for sessionen.

Aflysninger pga. akut opstået sygdom eller uheld faktureres ikke.

Hvordan arbejder du som parterapeut?

Jeg arbejder primært udfra den erfaring, at konflikter er vækst, som forsøger at bryde igennem.

Lige der hvor det er allersværest, ligger muligheden for at vokse, det er bare ikke altid, det lykkes at den vækst bryder igennem af sig selv.

Gennem en målrettet proces og tilføring af ny læring og handlingsrettede værktøjer, er det muligt at transformere konflikter og forskelligheder til ressourcer i relationen.

Fokus er på jeres parforhold og de erfaringer, oplevelser, glæder og smerter, I bringer med jer. Derfor er hver parterapi også forskellig.

Der er også fokus på jeres oplevelser her og nu, samt på jeres visioner for fremtiden.

Jeg er trænet og specialiseret i at behandle alle slags problemer i parforhold, og erfaren i at hjælpe par i alle slags situationer.

En del af min opgave er at håndtere samtalen, så den bliver konstruktiv og ikke løber af sporet, men derimod skaber større klarhed, indsigt og skridt fremad.

Kan man få intensiv parterapi?

Hvis I har brug for eller ønsker mere end en standardsession tilbyder jeg intensives, der som regel varer en dag eller to.

Næsten alt kan sådan set skræddersys i forhold til at møde jeres behov.

Dette er en hjælp for par, som fx er i akut krise, har specielle arbejdstider, arbejder i udlandet, kommer langvejs fra eller bare gerne vil i dybden her og nu.

Der kan evt. følges op med efterfølgende sessioner.

Skal en af os hellere komme alene?

Nogle gange tænker partnere, at den ene part måske hellere skulle gå i terapi alene.

Der kan selvfølgelig være gode grunde til at tage samtaler enkeltvis, men i en del tilfælde er der tale om, at den ene parts adfærd problematiseres mere end den andens.

Det kan også handle om, at den ene ikke helt har tillid til partneren eller til terapeuten.

Ofte peger partnere på, at det netop er den anden part, der har brug for terapi, så vedkommende kan forandre sig.

Det kan godt være relevant med individuelle samtaler, fx hvis den ene part har brug for at bearbejde traumer, overgreb, sygdom eller affærer.

Hvis du har en partner er det dog ofte bedst at have partneren med, fordi partneren bevidner din proces og derved får et stort udbytte af forståelse af hvem du er og hvad du står i.

Partneren får herved hjælp til at se verden gennem dine øjne, hvilket er en kæmpe benefit for begge partnere og for parforholdet.

Hvis I går i parterapi her og der er emner, I har brug for at tale med terapeuten om alene, foregår det nogle gange sådan, at I kommer 1 time hver og herefter 1 time sammen, dvs. 3 timer i alt – hvor vi til sidst får samlet trådene.

Hvis en af jer allerede går i terapi et andet sted, er det helt fint, det fungerer næsten altid rigtig godt at kombinere fx individuel og parterapi eller gruppeterapi.

Hvad koster det?

Prisen er 1800 kr. pr. session på 1 3/4 time.

Betalingen sker kontant eller med betalingskort ved slutningen af hver session.

Det er muligt at købe ‘klippekort’ til nedsat pris og få rabat, hvis man er mindre bemidlet.

Se priser her.

Ved at vælge en selvstændig uafhængig parterapeut, får du en terapeut, der har valgt og investeret i netop dette speciale, og som har de nødvendige forudsætninger for at kunne drive denne praksis.

Selvstændig praksis understøtter korte ventetider, fleksibilitet og en fokuseret indsats.

Hvor foregår parterapien?

Jeg holder til i Odense C.

Parkering er nemmest på Kastanjevej ved Odense Å, eller lige udenfor døren efter 16 og i weekender.

Der er gåafstand til Odense gågade og Odense Universitetshospital. Man kan også gå til Odense Banegårdscenter, det tager dog 20 minutter. Der holder busser lige udenfor døren med stop ved Ansgar kirke eller Kastanjevej.

Det er også muligt at ses på video-call, læs mere om online terapi.

Kontakt mig direkte her for en tid eller spørgsmål.