Grib kærligheden – parforholdets psykologi i praksis af Gitte Sander

Grib Kærligheden Parforholdets psykologi i praksis af Gitte Sander Gyldendal

Gyldendal

Grib kærligheden er udkommet som 2. udgave i hardback, e-bog og lydbog i 2016.

Du kan finde oplysninger om bogen og læse en læseprøve på Gyldendal.dk.

Du kan låne bogen på de fleste biblioteker eller på e-reolen.

Køb bogen hos William Dam Boghandel

Lydbogen er indtalt af Grete Tulinius.

Du kan finde oplysninger om bogen og høre en lydprøve af lydbogen på Gyldendal.dk.

PsykoterapeutParterapeutGitteSanderOdenseFyn

Gitte Sander

Gitte Sander har arbejdet med personlig udvikling for individuelle, par og grupper i 30 år. I sin psykoterapeutiske praksis modtager hun klienter fra ind- og udland i individuelle terapeutiske forløb, parterapi og supervision.

Som psykoterapeut har Gitte Sander specialiseret sig i parrelationer og er uddannet parterapeut samt workshop presenter for par og singler fra Imago Relationships International. Gennem en årrække har hun afholdt weekend-workshops for par og singler samt intensive dagsforløb for par.

Gitte Sander har endvidere arbejdet indenfor psykiatri, sanseintegration og neurologi, samt taget uddannelse i gestalt- og kropsterapi, psykoanalytisk psykoterapi og kognitiv terapi.

Seize Love The psychology of relationships in practice by Gitte Sander

Published in English

Title: Seize Love – The Psychology of relationships in practice
Author: Gitte Sander
Publisher: Duo 2017 

The book is available as .epub at platforms such as iBooks, Barnes & Noble and Smashwords, or at Amazon as a .mobi for Kindle 

Read a review on Amazon.com

Read more about the book and author in English

Grib kærligheden – parforholdets psykologi i praksis

Mange mennesker oplever i dag perioder, hvor parforholdet ikke arter sig så positivt, som de kunne ønske sig. De fleste ønsker sig et kærligt, varmt og inspirerende forhold med deres partner, men det kan være svært at vide, hvordan man griber det an.

Mange oplever, at det, de gør for at skabe en positiv forandring, bare ikke lykkes og at de som par kommer til at sidde fastlåst i vanskelige situationer.

Bogen er en hjælp og inspiration til en positiv udvikling i parforholdet.

Gennem bogen får du mulighed for at se kærligheden i et nyt lys og få indsigt i hvad fagkundskaben har at bidrage med, i forhold til at forstå, hvad der sker i parforholdet.

Nye reflektioner kan hjælpe dig med at genfinde troen på mulige forandringer og opdage nye retninger at gå, når det er svært.

Indhold

Denne bog præsenterer viden om parforholdets psykologi i forhold til emner som

  • Kommunikation
  • Kropssprog
  • Konflikthåndtering
  • Utroskab
  • Jalousi
  • Skilsmisse
  • Kærlighed
  • Seksualitet

Bogen viser, hvordan du i din hverdag kan skabe mere tryghed og kontakt i dit parforhold, blive bedre til at møde og imødekomme dine egne og din partners behov, samt integrere Imago-metoden, som forenklet sagt handler om at blive bedre til at lytte til hinanden og lære hinanden at kende på et dybere plan.

Metoderne belyses af en række genkendelige case- eksempler. Du finder inspiration til nye måder at fordybe dit parforhold, og du får en række forslag til procesværktøj, du kan have med dig til at få indsigt i baggrunden for dine egne reaktionsmønstre og finde fokus.

Bogen er genoptrykt i en 2. udgave på Gyldendal, samt oversat til engelsk.

Det kan trække tænder ud at få et parforhold til at fungere. Men heldigvis er der hjælp at få.

For eksempel i denne bog fra parterapeut Gitte Sander. Hun har mange års erfaring med parterapi og giver her i bogen sin store indsigt videre. Både via en lang række praktiske eksempler,  og via beskrivelser af de bagvedliggende psykologiske mekanismer. Begge dele er vigtigt. Vi har brug for eksemplerne for at kunne genkende os selv. Og vi har brug for teorien for at forstå vores reaktioner.

For vi vil det bare så gerne: Leve i et dynamisk, kærligt og meningsfyldt forhold. Det kræver bare nogen gange en hjælpende hånd. Og jeg kan anbefale at tage imod den, som Gitte Sander rækker ud.

Signe Ryge

Journalist

1. udgave udsolgt fra forlaget

Titel: Grib kærligheden – Parforholdets psykologi i praksis
Forfatter: Gitte Sander
Forlag: Forlaget Duo 2012
Omslagsillustration: Tina Kragh Rusfort
Antal sider: 416
ISBN Trykt bog: 978-87-995298-0-3
ISBN Epub: 978-87-995298-1-0
ISBN PDF: 978-87-995298-2-7

En anvendelig og fornuftig guide til kærlighedens veje og vildveje med udgangspunkt i Imago tænkning og Imago metode. Ny forskning inddrages og mange eksempler fra hverdagen illustrerer teori og praksis.

Basalt handler det om at blive klogere på de mekanismer, der styrer mennesker i deres omgang med hinanden her med vægt på parforholdet. Et væsentligt element består i at udvikle indsigt og bevidsthed, så de vanskelige situationer og sammenstødene ikke kun betragtes fra eget ringhjørne.

Det drejer sig om at lære at fortælle om sig egen oplevelse af tingenes tilstand, så partneren får mulighed for at leve sig ind i og relatere det til lignende sansninger i sig selv. I forståelsen indgår også det at spejle partnerens følelser, og i det hele taget søge at tolke nutiden på baggrund af den fortid, der præger os alle.

……

Stort set er denne bog for parterapien, hvad Freuds drømmetydning var for psykiatrien, men i modsætning til sidstnævnte skriver Gitte Sander i et direkte og behageligt sprog, når undtages anvendelsen af udtryk som attunement, commitment og comitte, der godt kunne have fortjent en dansk oversættelse.

Sidst i bogen er der afsnit om sex og om skilsmisse, og godt 50 sider er afsat til øvelser, der kan bidrage til at erkende vanskelighederne og finde vejen ud af dem.

Læs hele anmeldelsen på Bogvægten.dk

Birte Strandby

Cand.mag i litteraturvidenskab, redaktør Bogvægten.dk

Grib kærligheden lydbog Mofibo

Lydbog på Mofibo

46 anmeldelser 4,22 stjerner

Grib Kærligheden – Parforholdets psykologi i praksis er en meget berigende bog om kærlighedens veje og vildveje. 

Gitte Sander skriver klart, letforståeligt og med dyb faglig indsigt, så bogen kan læses med stort udbytte af såvel menigmand som fagfolk. 

De mange cases skaber en troværdig kobling mellem teori og virkelighed, samt medvirker til en både levende og spændende læseoplevelse. 

Grib bogen, læs den, bliv klogere og brug de mange kærlighedsøvelser til at blive bedre i stand til at gribe kærligheden i praksis.

Elsebeth Mørup

Cand.psych., specialist i børnepsykologi og psykoterapi

parforhold bog mofibo

Lektørudtalelse

Anvendelse/målgruppe/niveau
For mennesker i parforhold, som har det svært, men ønsker at kæmpe for deres parforhold, og/eller ønsker at bruge forholdet som en platform for udvikling.
Bogen kan også bruges af folk, der arbejder terapeutisk.

Beskrivelse
Gitte Sander er psykoterapeut og certificeret imagoterapeut. Hun har et fyldigt cv, men dette er hendes første bog. Den er en selvhjælpsbog for betrængte mennesker i parforhold og alle som i det hele taget finder parforholdets muligheder interessante ud fra et udviklingsperspektiv. I bogen kommer hun rundt i mange hjørner af parforholdet og dybt ned i de psykologiske processer.

Den bygger på imago tænkning og metode, som også anvendes i andre parforholdsbøger. Det handler både om kommunikation, empati, forventninger, kærlighed, længsler, seksualitet, troskab/utroskab og meget mere. Bogen rummer både teori, eksempler og øvelser. Den har meget tekst og fordrer en motiveret læser, men er sprogligt nemt nok at forstå.

Den er overordentligt grundigt bearbejdet og fremstår velstruktureret og professionel. Og ikke nok med det – den griber sin læser om hjertet, og det er vel, hvad kærlighed og parforhold dybest set handler om.

Samlet konklusion
Et spændende og dybtgående værk til inspiration, selvhjælp og -indsigt for voksne mennesker med parforholdets problemer og muligheder indenfor rækkevidde.

Alice Lind Jensen

Lektørudtalelse fra Dansk Biblioteks Center

Omtale i Magasinet Psykologi, 2016

Grib Kœrligheden-parforholdets psykologi i praksis skaber håb for parforholdet.

Gennem klare og levende eksempler berøres dit hjerte, dit sind stimuleres og bogen giver dig praktiske strategier for hvordan dit parforhold kan fordybes og udvikles.

En perle for alle!

Jette Simon

Klinisk Psykolog

Grib kærligheden af Gitte Sander er guld værd for alle, der gerne vil styrke deres parforhold og udvikle det og sig selv i positiv retning.

Jeg synes, der er virkelig mange guldkorn, som jeg kan bruge i mit eget liv. De mange forklarende eksempler er rigtig gode og hjælper til en bedre forståelse af, hvordan man selv kan gøre en forskel i sit parforhold.

Læs den! Hvis du tager nogle af rådene og metoderne til dig, kan du få et bedre parforhold eller sørge for at bevare det gode forhold, I allerede har. Mine bedste anbefalinger af Grib kærligheden.

Christina Boel Pedersen

cand.mag i litteraturvidenskab, redaktør og tekstforfatter

Saxo bog parforhold

En bog, som jeg har haft glæde af, og som jeg kan anbefale til alle par og terapeuter er  ”Grib kærligheden parforholdets psykologi i praksis“, af  Gitte Sander.

Gitte Sander har skrevet en let tilgængelig bog om et vanskeligt emne. Hun belyser parforholdets mange vanskeligheder med cases og informativ viden og gode øvelser.

Man kan blive klogere på sig selv, sin partner og ikke mindst på, hvordan man kan håndtere konflikter, så de i stedet for at gå i hårknude, kan bruges som udgangspunkt for en meningsfuld og konstruktiv dialog.

Charlotte Grumme

Jordemoder, psykoterapeut MPF, Imagoterapeut og workshoppresenter

Hi Gitte, 

Congratulations on your amazing achievement and thanks for sharing your excitement. If it gets translated into English I would love to read it.

Blessings,

HH

Harville Hendrix

Ph.D, founder of Imago therapy