Tlf. 5132 1049mail@gittesander.dk
Stress af parforholdet

Stress af parforhold

Jeg faldt over denne artikel, som jeg skrev i 2011 til tidsskriftet Psykoterapeuten om stress i parforholdet. Det er faktisk en ret god artikel, som stadig er anvendelig.

Den er skrevet til fagpersoner, men kan fint læses af menigmand.

Der er ikke færre, der kommet til at lide af stress siden 2011. Og i mine øjne er det beskæmmende i hvor høj grad stress i relationer – herunder parforhold – er en undervurderet faktor. Man bør interessere sig for, hvordan klimaet har det i de små hjem. Når stress i parforhold undervurderes, sker der automatisk også det, at behandlingsmulighederne fejlvurderes. Man individualiserer problemer og tilbyder individerne behandling – de skal selv gøre noget for at bliv mindre stressede. Så passer det bedre ind i vores allerede eksisterende henvisningssystemer, sygesystemer og tilskudsmuligheder.

Relationernes bærende kraft er undervurderet, på trods af at de fleste af os godt instinktivt ved, hvor meget vores relationer betyder for hvordan vi har det.

Det er en fejl, hvis vi blot behandler efter hvad der passer ind i fx politiske vurderinger og beslutninger eller hvad sagsbehandlere synes eller kommuner tror er billigst.

Vi bør gøre det, der virker. På den bæredygtige, langsigtede linie.
Herunder hjælpe parrelationerne på gled, som er den bærende kraft i enhver familie.

Her er et link til den stadigt aktuelle artikel: https://gittesander.dk/wp-content/uploads/2014/11/Stress-i-parforholdet-Psykoterapeuten_3_2011_Gitte-Sander.pdf

Gitte Sander

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.