Tlf. 5132 1049mail@gittesander.dk

Skype konsultation

Parterapi, terapi eller supervision over Skype – spørgsmål og svar

Spørgsmål og svar ved Skype konsultationer

Herunder finder du ofte stillede spørgsmål og svar. Du er altid velkommen til at skrive eller ringe til klinikken, hvis du har yderligere spørgsmål. Før Skype-terapi er der altid en faglig vurdering i forhold til hver enkelt sag, hvorvidt  online-terapi på Skype kan forventes at være en god løsning i den aktuelle situation.

 

Hvordan kommer jeg i gang?

Du ringer, skriver eller går ind og booker en tid på online-booking. Første samtale er altid en introduktionssamtale, hvor terapeuten hører mere om dig og din situation, og tager stilling til om hun kan hjælpe dig, eller om andet måske er tilrådeligt, ligesom du tager stilling til efterfølgende, om du synes du har en god ’kemi’ med terapeuten.

Hvad gør jeg, hvis jeg har problemer med at bestille en konsultation?

Ring, skriv en mail eller en SMS, hvis der er problemer i online-booking.

Kan jeg aflyse en konsultation?

Du kan frit afbestille en reserveret tid indtil 24 timer før konsultationen.

Hvordan foregår en Skype-konsultation?

En Skype-konsultation foregår på den måde, at der først udveksles Skype-kontaktnavne samt mail-adresser og telefonnumre. Dette er for at sikre, at der er andre kontaktmuligheder, hvis forbindelsen afbrydes. Normalt er det bedste videokonsultation, men man skal være opmærksom på, at det kan være nødvendigt at gå over på telefon uden billede, hvis der er problemer med forbindelsen på Skype.

Faktura

Inden konsultationen vil du modtage en faktura med et bankkontonummer, hvortil beløbet kan overføres. Ved udenlandske betalinger er der anført IBAN- og switch-numre.

Når du er klar

Når du er klar til samtalen, ringer du terapeuten op og har samtalen i det aftalte tidsrum. Da det er lidt mere koncentrationskrævende og trættende at samtale via internettet, er en-times sessioner normalt tilrådeligt.

Ved parsamtaler

Ved parsamtaler sidder parret almindeligvis, så det er muligt for terapeuten at se begge parter, og så parret kan sidde overfor hinanden og have øjenkontakt. Det er også muligt at føre en ’gruppesamtale’, hvis partnerne fx sidder geografisk adskilt.

Praktisk

Det er vigtigt at tjekke teknikken før samtalen, da teknikken som regel er det, der kan være udfordringer med i Skype-samtaler. Tjek om du har indstillet til den bedst mulige internetforbindelse, tjek at kameraet virker, og at du har en god mikrofon. Vær forberedt på, at tekniske udfordringer kan bevirke, at samtalen pludselig afbrydes. Dette kan desværre ske midt i en vigtig samtale om et betydningsfuldt emne, og det sker relativt ofte, både til Danmark og til udlandet. Vær også opmærksom på, at forbindelsen gør, at det kan være lidt ’forskudt’ hvornår hvem taler. Hvis man er vant til at bruge Skype, er dette sjældent et problem, men hvis man er nybegynder i at bruge mediet, kan det kræve lidt tilvænning.

Hvor sikker er Skype?

Sikkerheden på Skype diskuteres nationalt og internationalt. Sikkert er det, at Skype kan spore IP-adresser og ved, hvem man har talt med, og at disse oplysninger lagres på Skype, ligesom det også sker på andre portaler. Skype er ikke skabt med terapi for øje og har ingen særlige funktioner til at beskytte hverken klient eller terapeut. Men hvis du vælger en anden kommunikationskanal, vil der oftest også være et firma bagved, der har tilsvarende oplysninger liggende. Terapeuten har ansvaret for at vurdere af, om en given klient med en given problematik kan have gavn af terapi via Skype, eller om andet vil fungere bedre. Du bør dog også selv overveje om Skype er den bedste løsning for dig, eller om et fremmøde ville give et bedre udbytte, da der kan være faktorer, terapeuten ikke ved om dig på forhånd.. Hvis du fx sidder i udlandet, kan det være den eneste adgang til hjælp, der er tilgængelig. Omvendt kan dine problemer også have en substans, så det må tilrådes, at du fx rejser hjem eller opsøger lægehjælp

Hvis der er problemer med Skype

Hvis videoen glipper eller forbindelsen er dårlig, hjælper det nogle gange at slå billedet fra og gå over på ren telefonforbindelse. Der kan man så havne i en situation, hvor den ene kun kan se den anden, eller omvendt, og det er godt at vide på forhånd, så man er forberedt på, at man undervejs skal afstemme med hinanden, om alt er ok for begge parter, hvilke følelser der opstår som følge af dette, og hvilken indvirkning det har på dig. Ved tekniske problemer kan man kommunikere på Skype-chatten, på email eller på telefon og afgøre om samtalen bør fortsætte på telefon eller udsættes. Det er godt at have aftalt en forventet nødplan på forhånd, samt udveksle telefonnumre og emailadresse, så man kan ringe eller skrive sammen, hvis forbindelsen svigter.

Kombinationer

Det kan være en god løsning at kombinere samtaler, hvor man er fremmødt, med samtaler på Skype. Denne løsning bruges af dem, der bor i andre dele af Danmark og nødigt vil køre hver gang, og dem, der bor i udlandet, som måske alligevel skal til Danmark, eller som tager hertil for det. Det kan aftales at tage flere sessioner over en eller to dage, eller et antal sessioner samme uge,- afhængig af hvad der er brug for. Nogle gange kommer folk altså flyvende eller kørende ind langvejs fra for at tage en enkelt session, et dagsforløb eller en weekendworkshop, som efterfølgende bliver fulgt op på Skype, andre gange starter vi på Skype og aftaler forløbets gang derfra. Endelig er det da også muligt at gennemføre hele forløb på Skype, hvis det er den eneste mulighed fx for udlændinge eller udstationerede.

For hvem?

Gitte Sander har erfaring med terapi med mennesker fra alle dele af verden; Uganda, Indien, Iran, Pakistan, Fillipinerne, Washington DC, New York, Texas, Belarus, London, Tyskland, Lithauen, Finland, Brasilien osv. Hun arbejder både med udenlandske klienter, danskere, der er udstationerede, samt udlændinge, der lever i Danmark. Hun tilbyder også terapi på engelsk.