Tlf. 5132 1049mail@gittesander.dk
Henvisning og tilskud

Henvisning fra lægen, ventetider og tilskud til terapi

Jeg får ofte henvendelser fra folk, der har fået mig anbefalet og vil høre om de kan bliv henvist via lægen, hvor lang ventetid jeg har og om der gives tilskud til individuel terapi eller parterapi.

Her er lidt information:

Lægehenvisning
Jeg tager imod henvisniger fra læger, da jeg oprindeligt er autoriseret ergoterapeut – og har iøvrigt 13 års erfaring fra det offentlige sundhedsvæsen.
Men man kan i min branche ikke få sygesikringsoverenskomst, og det betyder at man som klient skal selv betale det fulde honorar, også selvom man har en lægehenvisning.

Ventetider
Man kan ofte her i klinikken opstarte et forløb ret hurtigt og som regel få en første indledende samtale indenfor en uge.

Tilskud
Individuel terapi: Sygesikringen, Danmark og de fleste sundhedsforsikringerne giver tilskud til autoriserede psykologer med sygesikringsoverenskomst og ydernummer. Hos os, der ikke har det, gives der kun sjældent tilskud. Nogle gange giver kommuner, arbejdspladser, sundhedsforsikringer og legater dog tilskud eller fuld betaling til forløb af samtaleterapi hos psykoterapeuter, men det er noget, man bedst får information om ved at kontakte sin egen specifikke kommune, arbejdsplads eller forsikringselskab omkring.

Parterapi: Der findes ikke nogle tilskudsordninger. Du kan ikke få tilskud til parterapi via din læge, Danmark eller sundhedsforsikringer. Der kan være mulighed for at få samtaler eller familieterapi i Familiehuse i sin kommune, hvis man har alvorlige problemer i familien, i Familieretshusene, hvis man er i skilsmisse, og hos Dialog mod Vold eller på Krisecentrene, hvis man er i et voldeligt forhold. Men ellers betaler folk flest selv for deres parterapi.

Nogle gange betaler en sundhedsforsikring, forening eller arbejdsplads for terapi, men det er helt forskelligt, og noget man er nød til selv at være kreativ med at finde ud af, om man ad en eller anden vej kan få betalt sin terapi.

Med andre ord: De allerfleste der kommer i terapi her, betaler selv ud af egen lomme og vægter den diskretion og frihed, der ligger i det.
Nogle støttes økonomisk af en partner eller forældre, som betaler for terapien. Af og til betaler en forening, en forsikring eller en arbejdsplads for terapien. Men de fleste, der kommer her, betaler selv.

Du kan dog her i klinikken få rabat, hvis du er studerende/mindre bemidlede – eller køber et ‘klippekort’ med forudbetalte 6 eller 10 sessioner. Se priser her…


Gitte Sander

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.